0-24  ›  +36 30 929 7006

TESA

Zárcsere / Zárszerelés / Zárjavítás / Kulcsmásolás / Ajtónyitás

BEFESZÍTÉSGÁTLÓ SZERELÉS

A nyílászárók érdemi betörésvédelme, az adott ajtó, vagy ablak befeszítésének megakadályozásával kezdődik...
BEFESZÍTÉSGÁTLÓ SZERELÉS

Mi az a befeszítésgátló?

Befeszítésgátlóknak azokat a kiegészítő, rászegező kivitelű zárakat hívjuk, amelyek az ajtó, vagy ablak szerkezeti stabilitásától függetlenül, megfelelő szerelés esetén, hatékonyan állnak ellent a szárny be, ill. kifeszítésének. Ennek elsődleges oka, hogy a reteszek mérete, ill. az ellendarabok felfogatási lehetőségei sokkal nagyobb erőnek állnak ellent, mint a nyílászáróba épített kis méretű záralkatrészek.

 

Három féle befeszítés gátlót különböztetünk meg:

  • hevederzár bejárati ajtóra
  • befeszítést gátló másodzár bejárati ajtóra, teraszajtóra
  • befeszítést gátló másodzár teraszajtóra, ablakra

 

 

Hevederzár szerelés

Az egyik leguniverzálisabb és leghatékonyabb betörésvédelmi eszköz a hevederzár. Ár-érték arányban mi a Biztibuk típust tekintjük a legjobbnak. Egyes szerelők üzletszerűen másolják a Biztibuk megoldásait és annak védett márkanevét használják saját, gyengébb műszaki tartalmú portákájuk értékesítéséhez, amely tény a Biztibuk referenciájaként is felfogható.

 

A hevederzár elsődleges feladata a bejárati ajtó befeszítésvédelme, amely a legkevesebb szakértelmet igénylő behatolási módszer, így az összes betörő (a legképzetlenebbek is) előszeretettel alkalmazzák.

 

  • méretválasztéka 25 mm -ként változik
  • raktárról elérhető fehér és barna színben, ill. külön megrendelésre bármilyen RAL színben is
  • raktáron tartunk kétirányba és egyirányba záródó kivitelt is
  • többféle ellendarabb tartozik hozzá, így ha műszakilag kivitelezhető, akkor a reteszelő rudazat akár a falba is be tud zárodni

 

Befeszítést gátló másodzár szerelése bejárati ajtóra, teraszajtóra, gyengébb minőségű biztonsági ajtóra

Többféle márka is elérhető a piacon: Mottura, Biztibuk, Potent, CR, Viro, Cerutti, Cisa... Mi az első két márkát preferáljuk műszaki tartalmuk, ár-érték arányuk és külalakjuk miatt.

  • Mottura 34.352 másodzár szerelése (link)
  • Biztibuk befeszítést gátló másodzár szerelése (link)

 

Befeszítésgátló másodzár szerelés ablakra és teraszajtóra

Elsősorban műanyag ablakokra, terasz és erkélyajtókra fejlesztett ki a német Abus speciális befeszítésgátlókat. Ezek a zárak amellett, hogy egyáltalán nem feltűnőek, megfelelő telepítés mellett kiválló védelmet nyújtanak az ablakok és teraszajtók betörésvédelmében. (link)